fbpx

Мило Ломпар у Зрењанину

У четвртак, 28. марта у 19 часова у Културном центру Зрењанина представићемо књиге професора Мила Ломпара, Слобода и истина и култну књигу Дух самопорицања.

Дух самопорицања је књига без које не може бити обнављања српске културне и сваке друге политике у 21. веку.
„Дух Самопорицања је камен међаш у српској култури и културној политици током последњих скоро седамдесет година. Мило Ломпар је први који је од затечених фрагмената изградио једно целовито, кохерентно, добро образложено и изнад свега убедљиво српско становиште.“ Коста Чавошки

Слобода и истина: белешке о промени свети је књига ауторизованих, измењених и допуњених разговора и фрагмената написаних од 2014. до 2018. Иако би се могла сматрати за наставак књиге Повратак српском становишту, ова књиге је много више од тога: он је сведочење једног става „у најразноврснијим садржајима“.

О књигама ће говорити:

– Никола Маринковић, извршни уредник ИК Catena mundi;

– Мило Ломпар, аутор.

Попут класичних српских интелектуалаца 19. и 20. века, аутор је и најновијом књигом потврдио значај критичког интелектуалца. То је личност која са етичке тачке гледишта саопштава ствари које из идеолошких разлога немају своје место у јавности. Зато је Слобода и истина књига за све оне који желе да мисле слободно.

Четвртак, 28. 3. у 19.00 часова, Културни центар Зрењанина