fbpx

„Мој рат против рата“: трибина на Коларцу

Миодраг Лекић Мој рат против рата, плакат за трибину

Поводом 20 година о НАТО бомбардовања, позивамо Вас на трибину „Мој рат против рата“, у среду, 12. јуна у 19.30 часова на Коларцу.

На трибини ће бити представљено допуњено и измењено издање олако заборављене и опомињуће књиге Миодрага Лекића Мој рат против рата: Римски дневник југословенског амбасадора током НАТО бомбардовања Србије и Црне Горе. Ову важну књигу препоручују, између осталих, Дарко Танасковић и Салваторе Романо.

На трибини ће говорити:

  • Проф. др Мило Ломпар;
  • Љиљана Смајловић;
  • Бранимир Нешић;
  • Миодраг Лекић.

О књизи:

Данас, са веће временске дистанце, али и у доба новог запетљавања косовског чвора, кад су многа ранија наслућивања постала извесност, а многе старе извесности изгубиле ореол веродостојности, сусрет са Лекићевим аналитички продубљеним дневничким белешкама одише посебном свежином.

Дарко Танасковић

У овој књизи се суочавамо са два рата: једним против градова у Србији које НАТО континуирано бомбардује, и другим, који се свакодневно одвија у души Миодрага Лекића.

Серђо Романо

Дивна књига Миодрага Лекића јесте ретко сведочанство, страствено и уравнотежено, написано интелектуално и у традицији класичне дипломатије.

Antonio Saca, Secolo d’Italia

Лекић у својим дневничким забелешкама изражава своја виђења субјективно, па и емотивно, што не умањује уравнотеженост његових анализа.

Marko Galeaci, L’Unita

Миодраг Лекић, Мој рат против рата