fbpx

Промоција књиге Велике силе и Срби у Београду!

Велике силе и Срби промоција књиге

Београдска промоција нове књиге Милоша Ковића: СКЦ, среда 9 март у 19 часова! Улаз је бесплатан. Добро дошли!

У Студентском културном центру у Београду биће одржана промоција књиге Милоша Ковића Велике силе и Срби, уједно и прво престоничко представљање ове важне монографије.

На промоцији ће говорити:

  • академик Славенко Терзић
  • проф. др Ђорђе Ђурић,
  • аутор, проф. др Милош Ковић.

СКЦ, среда 9. март у 19 часова!

„Велике силе и Срби 1496–1833“. Милоша Ковића је књига о томе како смо се насупрот вољи великих изборили за независну и слободну државу. Да бисмо то успели, морали смо да стекнемо особено дипломатско и културно чуло у времену када националне државе није било. Једино наслеђе на које је српски народ могао да се ослони било је заветно наслеђе Светог Саве. Проф. др Милош Ковић показује на који начин су српска црква, трговачка, војничка и сељачка елита водили дипломатију у вековима турског ропства.

Аутор о књизи Велике силе и Срби

„Државничким, дипломатским и војним вештинама Срби су се учили у суровом свету Великих сила. Најмоћније европске државе одлучујуће су утицале на историју Старог континента. Њихова реч била је пресудна и у односима између Срба и суседних народа. Без дозволе Великих сила српским државама није могла да буде припојена ниједна река, нити планина. Ниједан велики догађај у унутрашњој политици Србије и Црне Горе није могао да се одигра без њиховог утицаја.

То су теме књиге Велике силе и Срби (1496–1833), која се сада налази пред читаоцима.“