fbpx

Промоција књиге Велике силе и Срби у Краљеву!

Милош Ковић, Краљево, промоција књиге Велике силе и Срби

Краљевачка промоција нове књиге Милоша Ковића: Народна библиотека „Стефан Првовенчани“, четвртак 17 март у 19 часова! Улаз је бесплатан. Добро дошли!

У Народној библиотеци „Стефан Првовенчани“ у Краљеву биће одржана промоција књиге Милоша Ковића Велике силе и Срби, уједно и прво гостовање Милоша Ковића у Краљеву после дуже времена.

На промоцији ће говорити:

  • Никола Маринковић, уредник издања
  • аутор, проф. др Милош Ковић.

Народна библиотека „Стефан Првовенчани“, четвртак, 17. март у 19 часова!

„Велике силе и Срби 1496–1833“. Милоша Ковића је књига о томе како смо се насупрот вољи великих изборили за независну и слободну државу. Да бисмо то успели, морали смо да стекнемо особено дипломатско и културно чуло у времену када националне државе није било. Једино наслеђе на које је српски народ могао да се ослони било је заветно наслеђе Светог Саве. Проф. др Милош Ковић показује на који начин су српска црква, трговачка, војничка и сељачка елита водили дипломатију у вековима турског ропства.

Аутор о књизи Велике силе и Срби

„Државничким, дипломатским и војним вештинама Срби су се учили у суровом свету Великих сила. Најмоћније европске државе одлучујуће су утицале на историју Старог континента. Њихова реч била је пресудна и у односима између Срба и суседних народа. Без дозволе Великих сила српским државама није могла да буде припојена ниједна река, нити планина. Ниједан велики догађај у унутрашњој политици Србије и Црне Горе није могао да се одигра без њиховог утицаја.

То су теме књиге Велике силе и Срби (1496–1833), која се сада налази пред читаоцима.“