fbpx

Велика промоција у парохијском дому Храма Светог Саве – Сава Банковић „У предворју пакла“

У понедељак, 12. новембра у 18 часова у Парохијском дому Храма Светог Саве представљамо култну књигу проте Саве Банковића „У предворју пакла“.

Један свештеник потпуно невин провео је пуних 19 година у комунистичким затворима. У понедељак, 12. новембра у 18 часова у Парохијском дому храма Светог Саве причаћемо о њему. О најпотреснијој књизи о Титовим тамницама, аутобиографији Саве Банковића У предворју пакла говориће:

  • Саво Б. Јовић, протојереј-ставрофор;
  • Љиљана Пекић;
  • Срђан Цветковић;
  • Бранимир Нешић, издавач.

Музички програм: Зоран Сва Јовановић
Одломке чита: Танасије Узуновић.

Програм води: Веља Павловић

О књизи У предворју пакла

Ишчитавање књиге У предворју пакла је потребно зарад духовног отрежњења и катарзе од заблуда тоталитарне комунистичке идеологије и суочења са великим нерасветљеним и некажњеним злочинима. Ово је дело о добром човеку у злом времну, о његовом бескрајном страдању, лутању и истрајности на путу правде, истине и морала.

Др Срђан Цветковић

Деветнаест година прота Сава је тамновао у казаматима безбожнога Броза и није се поколебао. Тим својим витештвом он се прибројао оним најдивнијим српским свештеницима од времена Светог Саве, па до наших дана. Треба прочитати његову књигу У предворју пакла па да сагледамо и да видимо да је био човјек мудар који је понирао у лавиринте људске огреховљености, али и трагао за љепотом људске душе.

Митрополит Амфилохије Радовић

Сава Банковић, У предворју пакла, промоција у парохијском дому храма Светог Саве