fbpx

За и против: дебата о „Англо-америчкој обмани“

У понедељак, 11. децембра у 19 часова у Клубу Дома омладине организујемо прву „за и против“ трибину о књизи Слободана Јанковића Англо-америчка обмана.

О научној политици говоре: др Миша Ђурковић, научни саветник, директор Института за европске студије; др Владимир Трапара, научни сарадник и начелник Центра за евроатлантске студије, Института за међународну политику и привреду; др Младен Лишанин, научни сарадник Института за политичке студије и др Слободан Јанковић, аутор књиге, научни сарадник и начелник Центра за суседне земље и Средоземље Института за међународну политику и привреду у Београду. Модератор панела: Никола Маринковић.

Дебата отвара прву у свету расправу о разлозима покретања дисциплине међународних односа, да ли је у питању “суптилни начин контроле мишљења” како тврди аутор, или су то пуке теорије завере? Која је улога тајне организације коју су основали британски политичари и магнати с краја 19. века, а која великих америчких фондација у креирању студија међународних односа? Могу ли се међународни односи разумети кроз оквир школа мишљења и теорија пониклих у англо-америчком свету?

Аутор указује и на сличну улогу великих фондација у руковођењу мировних студија чију научност такође оспорава анализирајући дела кључних аутора из обе дисципине, и указујући на повезаност многих од њих са транснационалним капиталом и интересима великих сила.

Понедељак, 11. децембар у 19 часова, Клуб Дома омладине Београд. Дебата о књизи Англо-америчка обмана Слободана Јанковића.

Улаз слободан!

С. Јанковић, Англо-америчка обмана

О књизи

Англо-америчка обмана, прва књига Слободана Јанковића, једна је од најзначајнијих антиглобалистичких књига објављених на српском језику.

Сазнајте пуну и праву истину о међународним односима. Ко је финансирао истраживања која не откривају ништа?

Како су настали међународни односи? Може ли наука да буде у служби империје?

Књига која се више пута чита и препоручује другима. Антиглобалистичко штиво које се дуго чекало.

А5 формат, тврд повез, 131 страна