fbpx

ОЗНА: истина о комунистичкој репресији

ОЗНА трибина банер

Позивамо вас на трибину и промоцију књиге Срђана Цветковића и Немање Девића ОЗНА – репресија комунситичког режима у Србији 1944–1946.

Промоција ће бити одржана у среду, 25. 12. у 18 часова у Парохијском дому Храма Светог Саве у Београду. На трибини ћемо, поред поменутог зборника докумената о раду Озне, разговарати и о књизи Саве Банковића : У предворју пакла.

Учествују:

– Проф. др Леон Којен;

– др Бојан Димитријевић;

– др Срђан Цветковић;

– Бранимир Нешић;

– Немања Девић.

Музичка подршка: Зоран Све Јовановић

Драмска подршка : глумац Радован Миљанић

О књизи

Књига ОЗНА: репресија комунистичког режима у Србији 1944–1946. Документи представља до сада највећу збирку оригиналних документа које говоре о технологији насиља којим је руководила ОЗНа непосредно иза Другог светског рата и о ликвидацији народних непријатеља. На основу докуемтнарне грађе дат је један пресек и детаљна анализа овог насиља.

Друга је књига сећања Саве Банковића, човека који је преживео затвор ОЗН-е и масовне егзекуције да би после три месеца пакла у подрумима ОЗН-е био осуђен у два наврата на чак 20 година затвора због вербалног деликта и лажних оптужби.

Обе књиге читане заједно представљају идеалан спој искуственог и документарног које се надопуњује и даје целовиту слику о времену највећег страдања у миру у историји Србије које је и данас прећутано на највиђенијим недијима.
Добро дошли!