fbpx

Вучићев страх од Ломпара – Дејан Мировић

Вучићев страх од Ломпара Дејан Мировић

Напади на аутора Духа самопорицања са различитих адреса трају већ два месеца. Да ли је у питању Вучићев страх од Ломпара сазнајте у новом тексту проф. др Дејана Мировића.

Скоро два месеца трају напади Вучићеве камариле на водећег српског интелектуалца професора Мила Ломпара. Они су почели након његове подршке митингу од 15. фебруара 2023, када је професор Ломпар позвао на мирне и демократске протесте. У Вучићевом паралелном пропагандном свету митинг је проглашен за наводни државни удар. Напади на Ломпара су појачани када је професор храбро и тачно изјавио на једној националној телевизији да је управо Вучић суспендовао Устав Републике Србије француско-немачким планом и тако извршио државни удар и предају Косова и Метохије (учествовао је у нападима као „појачање” чак и „опозиционар” Ђилас).

Наравно, Вучић у свом познатом малограђанско-кукавичком стилу тера друге да нападају Ломпара јер нема храбрости да то уради лично. Зна да би у тој полемици прошао као Латинка Перовић и што је још важније, зна да Ломпар има беспрекорну биографију и поштење и да нема ниједну мрљу у каријери и приватном животу. Зато су напади на Ломпара по правилу састављени од примитивног вређања и у њима нема ниједног аргумента.

Такво вређање (Блерова школа?) треба Ломпара да  испровоцира да скрене фокус са главне теме српског друштва у овом тренутку, Вучићевог признања територијалног интегритета *Косова или државног удара извршеног француског-немачким планом. Нажалост по Вучића, то се неће десити. Кривична пријава коју је поднео професор Мило Ломпар пре скоро три године заједно са академиком Чавошким, др Марком Јакшићем, Драганом Трифковић и аутором овог текста је још у тужилаштву. Односно, кривично дело велеиздаје не застарева, никако вређање, скривање иза других то не може прикрити.

Коначно, Вучићеву хистерију појачава и општи утисак да би професор Ломпар (Вучићу то истраживања показују?) био најбољи кандидат националне опозиције на председничким изборима и да би у неизбежном дуелу у другом кругу, цела Србија видела јадно стање Вучићевог образовања и вокабулара. Дакле, велике бриге задаје Ломпар издајнику Вучићу, краткорочно и дугорочно, и зато се води хајка против њега.

Проф. др Дејан Мировић