fbpx

Трибина на Правном: Владимир Лепосавић – Ухваћени у вршењу својих права

Трибина - Владимир Лепосавић на Правном факултету

Catena mundi и Студентски клуб Правног факултета Вас позивају на промоцију допуњеног издања књиге др Владимира Лепосавића „Ухваћени у вршењу својих права“.

Трибина на Правном факултету Универзитета у Београду биће одржана у четвртак, 31. марта 2022. у 19 часова. О књизи ће говорити:
– проф. др Бранко Ракић;
– проф. др Чедомир Антић;
– аутор, др Владимир Лепосавић.

О КЊИЗИ

Ухваћени у вршењу својих права је књига Владимира Лепосавића о најважнијим људским правима данас, њиховој злоупотреби и борби српског народа против дискриминације у Црној Гори.Књига је настала на основу вишегодишњег научног и личног искуства. Више о књизи ОВДЕ.

Митрополит Јоаникије о књизи

Митрополит (тада владика будимљанско-никшићки) Јоаникије на представљању првог издања књиге казао је да се Лепосавић актуелним и сложеним питањем идентитета не бави само као правник, већ се, поред његовог личног знања, користи и културом уопште.

„Он се на један лаган начин, пошто је ипак његова струка и тематика право, дотиче и тема из културе, дотиче се Косовског завјета, предања, традиције, а нарочито нас радује што се дотакао и ових болних питања, која муче нас у Црној Гори. Изнио је свој став о НАТО агресији на СР Југославију и са правне тачке гледишта, а то не треба никако да испустимо из вида, јер је у питању голо насиље“, рекао је Владика.