fbpx

Одржане трибине у Чикагу, Кливленду и Новој Грачаници

После Чикага и Бостона, трибина „Срби на раскрсници путева и цивилизација“ одржана је и у Чикагу, Кливленду и Новој Грачаници.

Чикаго

У пуној сали Српске народне одбране у Америци, наше најстаријe организације на северноамеричком континенту, у петак, 29. септембра 2017. о српском идентитету и традицији „на раскрсници цивилизација“ говорио је Бранимир Нешић, директор и уредник ИK Catena mundi. Посебну захвалност за организацију трибине изражавамо г. Небојши Живковићу, председнику СНО.

Кливленд

Личним залагањем и трудом о. Драгослава Косића, дан после Чикага (у суботу, 30. септембра), трибина „Срби на раскрсници путева и цивилизација“ одржана је у парохијском дому при Саборном Храму Светог Саве у Кливленду. Посебан акценат на трибини дат је светосавском континуитету српске историје, једној од тема трећег тома енциклопедије Catena mundi.

Нова Грачаница

После литургије, у недељу 1. октобра 2017. трибина „Срби на раскрсници путева и цивилизација“ одржана је и у манастиру Нова Грачаница. Окупљeнима се прво обратио његово преосвештенство владика новограчанички Лонгин, који је благословио трибину и најавио говорника, Бранимира Нешића.

Трибину је пратио знатан број Срба из Чикага и околине.